ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorina Galamaga a fost numită în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al ANSC

16:03 | 13.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a susținut candidatura Dorinei Galamaga în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi cu 54 de voturi, informează MOLDPRES.

Candidatura Dorinei Galamaga a fost selectată în urma concursului deschis organizat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe. Ea are o experiență de 16 ani de activitate în domeniul juridic, inclusiv cinci ani în domeniul achizițiilor publice. Până a fi numită în noua funcție, a activat ca inspector principal în Direcţia evaluarea instituțională a Centrului Naţional Anticorupţie.

Dorina Galamaga a fost numită în funcție pe un termen de 7 ani.

Potrivit legislației, ANSC are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestaţiilor. După numirea Dorinei Galamaga, un post de consilier rămâne vacant. Astfel, Comisia economie, buget și finanțe a decis prelungirea termenului de depunere a dosarelor la concurs până pe 31 iulie curent.

img23005597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!