ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vasile Coroi a fost numit în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului

14:44 | 14.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Vasile Coroi a fost numit în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament, cu votul a 53 de deputați, transmite MOLDPRES.

La etapa interviului din cadrul concursului organizat de Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi și Tamara Tentiuc au obținut cel mai mare punctaj, astfel, promovând proba interviului. În urma procedurii de vot, candidatura lui Vasile Coroi a fost susținută de majoritatea deputaților.

În total, cinci persoane au fost admise la etapa interviului.

Vasile Coroi a activat mai mulți ani în domeniul drepturilor copilului. Potrivit datelor din CV, acesta conduce un centru în domeniu.

Conform legislației, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului se numește în funcție cu votul majorității deputaților aleși, pe un mandat de șapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost lansat după ce mandatul Maiei Bănărescu a expirat. 

Foto: Parlament

img23005636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!