ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a destructurat o schemă de introducere prin contrabandă și comercializare a mărfurilor de peste 4 mln de lei

10:38 | 18.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Colaboratorii Serviciului Vamal au depistat la un agent economic mărfuri fără acte de proveniență legală, care se presupune că au fost introduse ilegal în țară, ocolind posturile vamale interne de control, prin segmentul transnistrean al frontierei. Valoarea lotului de marfă se estimează la peste 3,4 milioane de lei (170 de mii de euro), transmite MOLDPRES. 

Mărfurile au fost depistate în urma unor controale desfășurate la un agent economic care deține o rețea de magazine în municipiile Chișinău și Bălți. 

Potrivit Serviciului Vamal, agentul economic a fost identificat urmare a unei rețineri înregistrate de către ofițerii Echipelor Mobile ale instituției. Cazul a avut loc în luna februarie curent, când ofițerii vamali au identificat, urmărit și ulterior stopat un mijloc de transport ce se deplasa din regiunea transnistreană spre municipiul Chișinău, folosind drumurile de ocolire a posturilor vamale interne. Ca rezultat al controlului desfășurat, au fost depistate articole vestimentare noi și uzate, transportate în 58 de saci, fără acte de proveniență vamală sau fiscală, în valoare de circa un milion de lei. 

În urma acțiunilor întreprinse de ofițerii Echipelor Mobile, „controlul vamal a fost extins la sediul, spațiile de depozitare și comercializare ale agentului economic, iar ca rezultat a fost destructurată schema ilegală”, a precizat Serviciul Vamal. 

În acest caz, analizând valoarea prejudiciului constatat, a fost depusă o sesizare către Direcția urmărire penală din cadrul serviciului sus-numit, pentru examinare cauzei conform competenței.

Foto: Serviciul Vamal

img23005708

img23005708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!