ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul ministru de Interne a prezentat prioritățile instituției pentru perioada următoare

12:18 | 20.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Noul ministrul al Afacerilor Interne, Adrian Efros a prezentat astăzi prioritățile instituției pe care o conduce. Printre acestea se numără reducerea timpului de intervenție în situații de risc, zero toleranță față de corupție și grija față de angajați, transmite MOLDPRES.

„Provocările nu sunt puține. Este necesar să ne mobilizăm pentru a grăbi implementarea proiectelor existente și definitivarea oportunităților de finanțare pentru noi inițiative. Vom actualiza indicatorii de performanță pentru a ne asigura că fiecare știe ce are de făcut. Cea mai importantă resursă a unei instituții este resursa umană, de aceea voi acorda o atenție sporită anume grijii față de angajați”, a declarat Adrian Efros.   

Noul șef de la MAI a afirmat că prima prioritate a activității sale se referă al scăderea timpului de intervenție la  incidente până la 15 minute. „Asta presupune nu numai ajungerea rapidă la locul faptei, dar este necesar să luăm în considerare atât protecția victimelor, cât și a forțelor de intervenție, astfel ca acestea să acționeze profesionist. De aceea, este necesar să reevaluăm procedurile de intervenție pentru ca să avem echipe corect planificate, care să asigure o bună acoperire a teritoriului național. Avem nevoie de echipe dotate cu toate cele necesare pentru a interveni profesionist”, a punctat ministrul. 

Totodată, Adrian Efros a menționat că nu va tolera cazuri de corupție. „Am zero toleranță față de corupție. Sunt inamicul corupției sistemice și al oricăror cazuri izolate. Vă asigur că în operațiunile de prevenire și combatere a infracțiunilor de corupție vor dispune de resursele necesare pentru aflarea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a afirmat oficialul.

Acesta a adăugat că cerințele față de angajații din sistemul MAI trebuie echilibrate cu un pachet social adecvat și cu un ghid transparent care să asigure predictibilitatea în carieră. O altă prioritate anunțată de conducerea MAI este creșterea încrederii cetățenilor în sistemul afacerilor interne. „Toate acțiunile noastre vor fi ghidate de trei principii: ordine, disciplină și coordonare”, a conchis Efros.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros a fost învestit în funcție luni, 17 iulie, după ce Ana Revenco și-a dat demisia.

img23005789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!