ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

74 de localități afectate de intemperie vor primi ajutor din partea statului

10:58 | 28.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 74 de localități din șase raioane din nordul țării, care au fost afectate de ploile și vântul din ultimele zile, vor primi ajutor din partea statului. Decizia a fost anunțată astăzi de premierul Dorin Recean, cu puțin timp înainte de începerea ședinței extraordinare a Guvernului, transmite MOLDPRES. 

„Executivul vine în ajutorul oamenilor care au fost afectați de intemperiile din 25 iulie. Aprobăm astăzi, în ședință de Guvern, un ajutor material pentru 74 de localități din 6 raioane din nordul țării. Sprijinul va ajunge la cetățeni sub formă de materiale de construcție din rezervele statului, în valoare totală de peste 16 milioane de lei”, a afirmat Dorin Recean.

Oficialul a solicitat autorităților locale să se mobilizeze și să dea dovadă de responsabilitate pentru a efectua cât mai curând toate lucrările de reparație și înlăturare a daunelor.

Ploile și vântul puternic din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localități din nordul și centrul țării. Cele mai multe prejudicii au fost înregistrate în raioanele Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia.

img23006015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!