ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Salzburg, șefa statului a discutat cu președintele Austriei

12:24 | 28.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în timpul vizitei sale la Salzburg, s-a întâlnit cu omologul său austriac, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Am avut o întrevedere călduroasă cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen - un bun prieten al Moldovei. I-am mulțumit președintelui Van der Bellen pentru sprijinul de care se bucură țara noastră din partea Republicii Austriece, atât prin asistența pentru dezvoltare, cât și prin susținerea parcursului nostru european”, a spus șefa statului.

Prin intermediul asistenței oferite de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare creștem standardele de viață ale cetățenilor noștri. Cu susținere austriacă se construiește o stație de epurare a apei în Edineț, de care vor beneficia circa 26 de mii de cetățeni din municipiul Edineț și orașul Cupcini. 

„Am discutat și despre importanța inițierii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE în cel mai scurt timp. Pe final, l-am invitat pe președintele Van der Bellen să viziteze Moldova în acest an. Vom continua colaborarea dintre țările noastre, pentru a realiza cât mai multe proiecte comune pentru cetățeni și pentru a întări pacea și stabilitatea pe continentul european”, a conchis șefa statului. 

Președintele Maia Sandu a participat ieri la Summitul Salzburg, din orașul austriac cu același nume. În marja Summitului, șefa statului a avut întrevederi bilaterale cu mai mulți înalți demnitari.

Foto: Președinție

img23006022

img23006022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!