ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sporuri salariale mai mari pentru cadrele didactice

15:12 | 28.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Cadrele didactice vor putea beneficia de sporuri mai mari pentru dirigenție, verificarea lucrărilor scrise și activitățile în care sunt încadrați copiii cu cerințe educaționale speciale. Sporurile vor constitui cel mult 10 % din bugetul anual destinat salarizării pedagogilor. Un proiect în acest sens a fost propus spre consultări publice. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, transmite MOLDPRES.

Ministrul a afirmat că după aprobarea documentului, un cadru didactic care are o clasă de 35 de elevi, va putea beneficia de un spor pentru dirigenție de cel mult 880 de lei, față de circa 560 cât este în prezent, urmând ca fiecare instituție să stabilească suma în funcție de resursele de care dispune. 

Sporul cu caracter specific pentru dirigenție se va acorda pentru timpul efectiv lucrat în anul de studii, inclusiv pe durata vacanțelor, prevedere care anterior lipsea. Sporul pentru verificarea lucrărilor scrise, administrarea cabinetului, precum și pentru activitatea cu elevii cu cerințe educaționale speciale se va putea acorda pentru timpul efectiv lucrat în perioada 1 septembrie – 31 mai, inclusiv vacanțele de toamnă, iarnă, primăvară și de Paști. 

Calcularea sporurilor cu caracter specific se va efectua anual, în raport cu salariul de funcție al învățătorului la clasele primare și cel al profesorului în învățământul secundar. Calculele se vor face în baza numărului de elevi înregistrați la data de 1 octombrie a fiecărui an școlar.  

Foto simbol

img23006030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!