ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În acest weekend, la Chişinău are loc Festivalul pomușoarelor și mierii de albine

09:43 | 30.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Producătorii locali de produse apicole și pomușoare s-au întrunit pe 29-30 iulie în capitală, la Festivalul pomușoarelor și mierii de albine. Evenimentul este organizat de AO „Pomușoarele Moldovei” și AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, cu susținerea Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), transmite MOLDPRES.

Potrivit Anetei Ganenco, președintele AO “Asociația Pomușoarele Moldovei” acest an agricol este dificil pentru producătorii de culturi bacifere, însă, datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună cantitativ și calitativ. “Oferim vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux, natural și autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăuieni și oaspeții capitalei”, a spus sursa citată.

Festivalul este la a doua ediție și la el sunt așteptați cca 5000 de vizitatori. Acest eveniment este organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din țara noastră.

În prezent, în R. Moldova sunt circa 7000 de apicultori care au în gestiune peste 265 de mii de familii de albine, precum şi 600 de gospodării specializate în producerea pomuşoarelor.

Foto: agromedia.md

img23006046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!