ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va primi 220 milioane de dolari din partea SUA pentru proiecte în sectorul energetic

11:29 | 31.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda țării noastre un grant în valoare de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor de investiții în sectorul energetic. Deputații au ratificat astăzi cel de-al 15-lea Amendament din Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, Guvernul SUA va aloca o contribuție financiară adițională în valoare de 220 milioane de dolari. Banii vor fi acordați pentru a consolida securitatea energetică a țării noastre și a reduce dependența de Federația Rusă prin conectarea sectorului energetic din Republica Moldova cu sistemele europene, atragerea de investiții în producția locală de energie, diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

Finanțarea totală conform Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană va depăși suma de 392 milioane de dolari, care constituie asistență nerambursabilă oferită țării noastre.

Acordul mai stabilește condițiile de acordare de către Guvernul SUA, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a suportului bugetar în valoare de 76,8 milioane de dolari.

Foto: Parlament

img23006064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!