ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au aprobat noi reglementări privind agricultura eco

15:52 | 31.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Deputații au adoptat astăzi un proiect de lege care are ca scop asigurarea dezvoltării durabile a producției ecologice, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și urmărește instituirea unui cadru normativ raliat la standardele internaționale, precum și asigurarea funcționării eficiente a pieței interne a produselor ecologice, concurenței loiale, dar și protecția intereselor consumatorilor.

Proiectul stipulează produsele și substanțele permise pentru utilizare în producția ecologică, etichetarea și certificarea produselor ecologice, importul și exportul acestora, precum și măsurile care pot fi aplicate în cazul nerespectării conformității în producția ecologică. De asemenea, documentul prevede delegarea mai multor competențe Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, inclusiv prin redirecționarea către Agenție a unor atribuții care, în prezent, sunt exercitate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Foto simbol

img23006086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!