ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentarii au operat modificări la Codul fiscal

18:01 | 31.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Restituirea impozitelor și taxelor agenților economici din unitatea autonomă se va realiza de la bugetul unității teritoriale autonome, în limita veniturilor disponibile. Parlamentul a votat astăzi, în prima lectură, un proiect de modificare a Codului fiscal, comunică MOLDPRES.

Potrivit mecanismului propus, sumele neacoperite pentru restituire vor fi compensate prin transferuri cu destinație specială de la bugetul de stat, în modul stabilit de legislație.

Conform notei informative la proiectul de lege, o analiză a situației a constatat că sumele TVA restituite din bugetul de stat sunt în continuă creștere și doar în ultimii 5 ani, bugetul de stat a rambursat peste 640 milioane de lei în calitate de sumă TVA către UTA Gagauzia. Respectiv, inițiativa legislativă înaintată va asigura respectarea principiului echității fiscale între localitățile țării.

Modificarea legislativă urmează să intre în vigoare la data publicării legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto simbol

img23006101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!