ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

METEO: Sfârșitul săptămânii va fi canicular, fără ploi

14:29 | 04.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Codul galben de caniculă, anunţat pe 3 august de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), rămâne în vigoare şi pentru weekend, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în intervalul de referinţă, ţara va fi cuprinsă de arşiţă, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va constitui 39 grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica până la 23 grade Celsius.

De luni, vremea se potoleşte puţin, iar termometrele vor indica maxime de 30 grade Celsius.

În context, medicii atenţionează în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare. 

img23006247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!