ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe al Israelului despre extrădarea lui Ilan Șor: Există o cooperare excelentă între autoritățile noastre juridice

10:13 | 09.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Există o cooperare excelentă între autoritățile juridice din Republica Moldova și Israel. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Eli Cohen, în contextul extrădării fostului deputat moldovean, Ilan Șor, transmite MOLDPRES.

Într-un interviu oferit Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES, oficialul a specificat că această chestiune este de natură juridică, de aceea nu poate oferi detalii la acest subiect. „Vă asigur că luăm astfel de chestiuni, precum și relațiile noastre bilaterale în general, cu maximă seriozitate și respect”, a spus Eli Cohen.

În luna aprilie curent, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, care face parte din dosarul „Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de cinci ani. 

img23006331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!