ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 51500 de foi de ardezie au fost livrate în localitățile afectate de intemperie

09:53 | 14.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Un număr de 51514 foi de ardezie și circa 40 m3 de cherestea au fost livrate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în localitățile afectate de intemperiile care au avut loc la sfârșitul lunii trecute, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, materialele de construcție au fost eliberate de Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului de Interne. Bunurile materiale au fost livrate în localități din raioanele Edineț, Râșcani, Dondușeni, Drochia, Hâncești și Soroca, începând cu data de 28 iulie.

Astfel, până la momentul actual toată cantitatea de cherestea de 39,7 m3, alocată de Guvern, a fost distribuită în raioane. Totodată, de la începutul procesului de transportare a materialelor de construcție, au fost livrate 51514 foi de ardezie pe la casele oamenilor, ale căror locuințe au fost distruse de intemperie, dar și în gestionarea autoritățile publice locale în vederea reparației edificiilor publice.

Pe parcursul următoarelor zile, salvatorii, pompierii, polițiștii, carabinierii și angajații Ministerului Apărării vor transporta în raioanele Edineț și Hâncești încă 13163 de foi de ardezie din cantitatea totală alocată inițial.

img23006426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!