ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis Cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge până la 36 de grade Celsius

16:05 | 14.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Meteorologii au emis Cod galben de caniculă. Avertizarea va fi valabilă în perioada 15-21 august pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în intervalul menționat, pe arii extinse temperatura aerului va atinge valori de +33..+36°C.

În aceste condiții, medicii și meteorologii vin cu mai multe recomandări pentru populație. Aceștia atenționează cetățenii să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00, să poarte pălării de soare, haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise, să consume zilnic între 1,5-2 litri de lichide. 

În cazul Codului galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Foto: SHS

img23006445

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!