ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu membrii „Parlamentului 90”

10:14 | 28.08.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Deputații „Parlamentului 90” au revenit în Sala în care au votat Independența, unde au vorbit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu despre acel moment de răscruce din istoria noastră. Șefa statului le-a mulțumit pentru curajul și demnitatea de care au dat dovadă pentru a cere și a câștiga independența Moldovei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Președintele a vorbit cu parlamentarii Independenței și despre viitorul nostru în Uniunea Europeană, și despre acțiunile pe care le întreprindem zilnic pentru a construi o țară liberă și prosperă, așa cum și-au imaginat-o cei care au luptat pentru independența Republicii Moldova. „Curajul și lupta pentru libertate din acei ani ne aduc an de an în Piața Marii Adunări Naționale, liberi să ne celebrăm neamul și independența. Liberi să vorbim în limba română, să nu fim umiliți la noi acasă. Liberi să gândim și să vorbim cu voce tare”, a menționat șefa statului. 

De asemenea, președintele Maia Sandu a mai spus: „Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar simțim încredere că acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în Uniunea Europeană. Unde pacea și independența țării noastre vor fi protejate, oamenii care muncesc vor avea șansa să trăiască bine, iar Moldova va fi tratată cu respect și apreciere”. 

Foto: Președinție

img23006778

img23006778

img23006778

img23006778

img23006778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!