ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi organizată în premieră expoziţia ecologică „Eco & Green EXPO 2023”

10:58 | 05.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Centrul expoziţional Moldexpo va găzdui în premieră, în perioada 8-10 septembrie, expoziţia „Eco & Green EXPO 2023”, dedicată domeniului tehnologiilor verzi și protecției mediului, pentru inovație și dezvoltare sustenabilă, în organizarea Ministerului Mediului, instituției gazdă și Green City Lab Moldova, transmite MOLDPRES.

„Eco & Green EXPO 2023” va constitui un spațiu în care vizitatorii vor putea explora tehnologii verzi avansate, soluții eco-inovatoare și practici pentru protecția mediului. „Antreprenori, companii și organizații din diverse sectoare vor prezenta soluții prin care putem contribui la un mediu mai curat și la o economie circulară. Participanții la ateliere practice vor putea învăța și experimenta soluții sustenabile în acțiune, în cadrul unor ateliere interactive”, a explicat Carolina Chiper, director general al Moldexpo, în cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, consacrată expoziției.

Carolina Chiper a afirmat că expoziția „Eco & Green EXPO 2023” este un proiect în premieră, dedicat protecției mediului. Apariția acestuia pe piața expozițională nu este întâmplătoare și a fost dictată de preocupările societății privind protecția mediului, în special sporirea atenției la nivel de stat față de acest important domeniu și, drept urmare – încurajarea tot mai insistentă a întreprinderilor în dezvoltarea economiei verzi și circulare și promovarea valorilor ecologice. 

Eco & Green EXPO 2023 aduce împreună organizații internaționale, companii, entități de stat și ONG-uri implicate în dezvoltarea durabilă. Evenimentul va reflecta diversitatea și potențialul sustenabilității: de la idei inovatoare la soluții practice. Expoziția este organizată pentru toți cei interesați de soluții ecologice, dezvoltare durabilă și inovații tehnologice, potrivit Iordancăi-Rodica Iordanov, ministru al Mediului.

„Eco & Green EXPO are menirea de a contribui la sporirea accesibilității și extinderea ariei de utilizare a tehnologiilor verzi și de protecție a mediului, optimizarea, eficientizarea resurselor și dezvoltarea proceselor de producție mai pure, reciclarea deșeurilor”, a estimat, la rândul său, Veronica Herța, director executiv al Green City Lab Moldova.

Forumul expozițional va include un bogat program de seminare, activități de promovare a acțiunilor, tehnologiilor, produselor și serviciilor eco, organizate de către Ministerul Mediului și Green City Lab Moldova. Parteneri ai expoziției sunt UNDP Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. 

img23006946

img23006946

img23006946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!