ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii utilizează o dronă pentru monitorizarea șoferilor în traficul rutier

16:52 | 05.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) utilizează o dronă pentru monitorizarea traficului rutier în vederea respectării regulilor de circulație de către șoferi, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Silvia Vetcu, a menționat că, în prezent, există doar o dronă care este utilizată în cadrul INSP.

„Monitorizarea cu ajutorul dronei este o metodă nouă și eficientă de supraveghere a traficului și depistare a încălcărilor comise de unii participanți la trafic", a precizat sursa citată.

Utilizarea dronei ar fi necesară în scopul neadmiterii încălcărilor din partea conducătorilor auto, în vederea prevenirii accidentelor rutiere și contravențiilor.

Foto simbol

img23006956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!