ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucia Popescu și Iulian Muntean vor fi propuși la funcția de membru al CSM

16:52 | 05.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Candidatura Luciei Popescu și cea a lui Iulian Muntean vor fi propuse în plenul Parlamentului pentru numirea în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). O decizie în acest sens a fost luată de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Lucia Popescu este licențiată în drept și are diplomă de master în drept civil și în drept european. În prezent, aceasta activează în proiectul „Consolidarea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar din Moldova”. Anterior, Lucia Popescu a fost consilier juridic, coordonator de proiect.

Iulian Muntean este avocat și, anterior, a fost lector universitar la mai multe instituții de învățământ superior din Republica Moldova.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al CSM s-a desfășurat în trei etape – depunerea și admisibilitatea dosarelor, evaluarea integrității candidaților și interviul. De menționat că la proba interviului au fost admise șase persoane, care au promovat evaluarea.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

Foto: Parlament

img23006958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!