ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diplomele din învățământul superior eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute în alte 21 de state

13:19 | 06.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Diplomele eliberate de instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova vor fi recunoscute în alte 21 de țări ale lumii. Acest lucru va fi posibil după ce astăzi Guvernul a aprobat proiectul de lege privind aderarea Republicii Moldova la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior, transmite MOLDPRES.

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, Convenția stabilește principii universale privind recunoașterea studiilor și a calificărilor în vederea facilitării accesului la studii, a mobilității între instituțiile de învățământ superior din întreaga lume și a accesului deținătorilor calificărilor din învățământul superior din toate regiunile lumii la piața globală a forței de muncă. „Considerăm că documentul va contribui la sporirea mobilității academice și la internaționalizarea universităților din țara noastră”, a afirmat ministrul Dan Perciun la ședința de Guvern.

Convenția a fost aprobată până în prezent de 21 de state. Printre acestea se numără Franța, Japonia, Estonia, Lituania, Norvegia, Suedia, Marea Britanie și Slovacia.

Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior a fost adoptată în noiembrie 2019, la Paris, Franța de către statele membre UNESCO. Proiectul de lege privind aderarea Republicii Moldova la Convenție urmează a fi transmis Parlamentului spre examinare.

Foto simbol

img23006993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!