ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO IGP desfășoară lecții informative privind securitatea în timpul deplasării elevilor

08:59 | 09.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) desfășoară lecții informative privind securitatea în timpul deplasării elevilor spre școală, casă și alte locuri publice, informează MOLDPRES.

Oamenii legii recomandă copiilor să circule numai pe trotuare, să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere. Este necesar ca aceștia să traverseze strada după ce s-au asigurat temeinic, doar la trecerile semaforizate și doar la culoarea verde a semaforului.

Totodată, acolo unde nu există trotuare amenajate sau poteci laterale, este necesar ca aceștia să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora.

De asemenea, poliția a oferit și câteva recomandări pentru părinți: supravegheaţi în permanenţă modul în care copiii respectă regulile de deplasare pe drumul public și amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic.

Acțiunea de informare se desfășoară pe parcursul întregului an școlar.

Foto: IGP

img23007072

img23007072

img23007072

img23007072

img23007072

img23007072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!