ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fermierii care au cultivat floarea-soarelui vor putea beneficia de ajutor extern sub formă de motorină

12:39 | 13.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Fermierii care au cultivat floarea-soarelui pe parcursul anului trecut și au fost afectați de secetă, vor fi eligibili pentru a primi ajutor extern, sub formă de motorină. Cabinetul de miniștri a extins lista beneficiarilor prin modificarea Regulamentului privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern, destinat sprijinului agricultorilor afectați de seceta din anul 2022, transmite MOLDPRES. 

„În vederea asigurării protecției de la insolvabilitate a fermierilor și aprovizionării alimentare a consumatorilor Republicii Moldova, devine necesar ca și producătorii de floarea-soarelui să poată accesa acest ajutor”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea. 

Conform datelor colectate de către subdiviziunile responsabile de domeniul agricol ale autorităților publice locale, circa 165 mii ha au fost însămânțate cu floarea-soarelui. 

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat, la sfârșitul lunii august, apelul de depunere a cererilor de stabilire a cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern, destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din 2022. Instituția responsabilă de recepționare cererilor de ajutor este Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Termenul limită, în care fermierii se pot adresa la oficiile teritoriale ale Agenției, pentru a depune setul de documente, este 29 septembrie 2023.

Foto simbol

img23007161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!