ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu într-un mesaj de condoleanțe: „Mircea Snegur - omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul”

09:53 | 14.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Mircea Snegur - omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul. Mesajul a fost transmis de președintele Parlamentului Igor Grosu, care a exprimat sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și poporului Republicii Moldova în legătură cu moartea primului șef de stat, Mircea Snegur, informează MOLDPRES.

„Procesul de dobândire a independenței a pornit de la proclamarea limbii române drept limbă de stat în 1989, de la alegerile democratice din 1990 și de la declararea suveranității în 1991, susținea primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Așa ne vom aminti de el - omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul”, a remarcat Igor Grosu.

Oficialul a exprimat sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și poporului Republicii Moldova. „Ziua de 16 septembrie a fost declarată de către președintele Maia Sandu zi de doliu”, a specificat Igor Grosu.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a decedat în seara zilei de miercuri, la vârsta de 83 de ani.

img23007189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!