ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova vor beneficia de tarife mai mici la roaming

12:20 | 22.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Cetățenii care călătoresc între Uniunea Europeană și Republica Moldova vor beneficia de tarife mai accesibile la roaming. Acest lucru va fi posibil după ce operatorii de telefonie au semnat astăzi anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile de roaming, transmite MOLDPRES.

Conform angajamentului, începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele de roaming vor deveni mult mai accesibile, de acestea beneficiind atât cetățenii europeni care vizitează Moldova, cât și moldovenii care călătoresc în Europa. Noile tarife vor fi aplicabile până la 31 decembrie 2025, cu posibilitatea de prelungire.

La ceremonia de semnare, efectuată prin videoconferință, au fost prezenți reprezentanți ai companiilor de telecomunicații, ai OAREC (Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice), ANRCETI, precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a subliniat că această colaborare marchează un progres semnificativ, asigurând o comunicare eficientă și mai accesibilă pentru toți cetățenii noștri, indiferent de locul lor de reședință.

În aprilie curent, Republica Moldova a adoptat decizia de reglementare a tarifelor de terminare a apelurilor din UE. Astfel, la 31 mai 2023, a fost semnat Acordul voluntar de liberalizare a roamingului. OAREC, în colaborare cu ANRCETI, a început ulterior analiza datelor pentru a stabili cum pot fi optimizate prețurile.

Foto simbol 

img23007438

img23007438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!