ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezerviștii Forțelor Armate participă la exerciții militare

15:42 | 28.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Rezerviștii Forțelor Armate desfășoară exerciții la Centrul de Instruire al Armatei Naționale, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiile durează cinci zile și au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul, tehnica și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Astfel, rezerviștii se antrenează pe timp de zi și noapte la diferite locuri de instruire fiind ghidați de instructorii militari.

Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023. Anul curent, antrenamentele s-au desfășurat în lunile aprilie, mai și iunie la diferite Centre de instruire ale Armatei Naționale.

Totodată, ministerul a informat că, în contextul desfășurării exercițiilor cu rezerviștii Forțelor Armate, tehnica militară se va deplasa din unitate la centrele de instruire.

Exercițiile anuale cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate se desfășoară în perioada 25-29 septembrie curent.

Foto: Ministerul Apărării

img23007597

img23007597

img23007597

img23007597

img23007597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!