ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de examinare medicală a conducătorilor auto la obținerea permisului de conducere a fost simplificată

09:46 | 30.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Procedura de examinare medicală a conducătorilor auto sau a candidaților la obținerea permisului de conducere a fost simplificată. Astfel, examinările și certificatele necesare vor fi făcute de medicul de familie. Măsurile introduse intră în vigoare începând cu data de 1 octombrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, modificările simplifică și debirocratizează examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților, care va fi efectuată de către medicul de familie, la cererea solicitantului. Informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri și alcool va fi furnizată medicilor de familie de Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile lucrătoare.

În cazul în care medicul de familie constată că solicitantul se află sub supraveghere medicală pentru una sau mau multe afecțiuni sau constată riscuri și pericole care pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, de acesta se va ocupa Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto, care include specialiști de profil îngust.

În ceea ce privește obținerea permisului de conducere din grupa II profesioniști, examinarea medicală se va realiza, în continuare, în cadrul comisiilor teritoriale de examinare medicală a conducătorilor auto.

Persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie vor trece examenul medical de asemenea în cadrul acestor comisii.

Foto simbol

img23007644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!