ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ruslan Bolbocean va fi noul ambasador al R. Moldova în Anglia

16:58 | 04.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Ruslan Bolbocean ar putea fi desemnat ambasador al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ pentru candidatura acestuia, comunică MOLDPRES.

În prezent, Ruslan Bolbocean deține funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anterior, în perioada 2016 – 2021, acesta a fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Foto: Parlament

img23007770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!