ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un teatru din Georgia va juca un spectacol la Chișinău

14:47 | 05.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. În cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a VI-a, sâmbătă, 7 octombrie, la ora 18.30, pe scena Teatrului Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va fi prezentat spectacolul ”Gazdă și invitat” de Vaja Pșavela (Luka Razikashvili), producție a Teatrului Dramatic de Stat „Meskheti” din Akhaltsikhe, Georgia, informează MOLDPRES.

Scenariul și regia: Ivane (Vano) Khutsishvili, scenografia: Lela Feradze, coregrafia: Tamta Tavdishvili, designer de costume: Nana Koranashvili, muzica: Giorgi Jikia.

În aceeași zi, la 12.00 și 14.00, Circul din Chișinău va oferi publicului un nou program pentru spectatorii de toate vârstele, regie – Igor Cemortan.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și TVR Moldova organizează un spectacol extraordinar dedicat aniversării celor 20 de ani de la fondarea Institutului Cultural Român și celor 13 ani de la înființarea Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău. Omagiind unitatea culturii române, spectacolul va avea o distribuție pe potrivă: apreciații tenori din România - Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei și cunoscutele soprane din Republica Moldova - Natalia Tanasiiciuc, Lilia Istratii și Anastasia Cușnir, acompaniați de Orchestra Simfonică și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. La pupitrul dirijoral, maestrul Daniel Jinga, directorul Operei Naționale București. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, la ora 18.00 la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Tot sâmbătă, la 18.00, Teatrul Fără Nume readuce în scenă spectacolul ”Boeing, Boeing” de Marc Camoletti în regia lui Mihai Țărnă, Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „De pe strada Trandafirilor” (”С Улицы Роз”) – spectacolul ”Doi pe un balansoar” de William Gibson, în regia lui Evghenii Bognibov și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Nuntă în cer” după Mircea Eliade în regia Danielei Burlaca.

img23007798

img23007798

img23007798

img23007798

img23007798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!