ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de robotică a câștigat două medalii la competiția FIRST Global Challenge din Singapore

13:52 | 10.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Echipa națională de robotică a Moldovei a câștigat două medalii la competiția FIRST Global Challenge din Singapore, desfășurată în perioada 6-10 octombrie. Echipa noastră a concurat cu alte 190 de echipe din întreaga lume, transmite MOLDPRES.

Elevii noștri au obținut medalia de aur pentru Inovație în Inginerie și medalia de argint pentru Proiectul de inovație din domeniul energiei regenerabile. „Echipa de bază este compusă din cinci elevi și trei mentori adulți. Membrii acestei echipe sunt, de asemenea, voluntari activi în organizații pentru tineret și ambasadori pentru domeniile STEM, implicându-se în promovarea acestora la diferite evenimente”, precizează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Echipele Republicii Moldova au luat în anul 2019 trei medalii de aur la categoria „Inovație în Inginerie” la aceeași competiție care a avut loc în Dubai, iar în anul 2022, în Geneva (Elveția), la aceeași categorie „Inovație în Inginerie” au primit o medalie de aur.

Ediţia din acest an din Singapore a unit mii de copii din întreaga lume pentru a evidenția importanța energiei regenerabile în contracararea schimbărilor climatice.

Foto: MEC

img23007945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!