ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu: „Am subliniat hotărârea noastră față de agenda de reforme și implementarea continuă a recomandărilor Comisiei Europene”

16:21 | 11.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. R. Moldova este pe ultima sută de metri în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, iar în acest an am reușit să avem progrese substanțiale la mai multe capitole. 

În acest context, ministrul Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu Olivér Várhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a Uniunii Europene și Simon Mordue, Consilier Șef pentru Politică Externă din cadrul cabinetului Președintelui Consiliului European, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au discutat ultimele evoluții în procesul de implementare a celor nouă recomandări emise de Comisia Europeană și progresele substanțiale realizate de țara noastră în ultimul an. Accentul conversațiilor s-a pus pe faptul că suntem în mijlocul unui amplu proces de autoevaluare pentru a asigura compatibilitatea legislației naționale cu cea europeană (self-screening). La fel, interlocutorii au fost informați despre elaborarea și punerea în consultări publice a Planului Național pentru Aderare la Uniunea Europeană. Acest plan reflectă în mod clar obiectivul nostru național de a pregăti Republica Moldova pentru aderarea la UE până în 2030. 

„Am subliniat angajamentul și hotărârea noastră față de agenda de reforme și implementarea continuă a recomandărilor Comisiei Europene. Ne concentrăm pe eforturile de a avansa în procesul de aderare și ne bazăm pe sprijinul instituțiilor europene și al statelor membre pentru a iniția negocierile cu Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img23007986

img23007986

img23007986

img23007986

img23007986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!