ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi alte 105 mln de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice

17:00 | 12.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Până la sfârșitul acestui an, vor fi debursate alte 105 milioane de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice, transmite MOLDPRES.

Acest lucru este prevăzut de Amendamentul nr. 2 la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului şi rezilienţei pentru Republica Moldova, semnat astăzi de către Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. 

Aceste 105 milioane de euro fac parte din pachetul de asistență a Uniunii Europene de 250 milioane de euro, anunțate anul trecut. 

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit în Republica Moldova în anul trecut, care are drept  obiectiv prevenirea și combaterea vulnerabilității energetice a populației. Sursele de finanțare a fondului  sunt mijloacele bugetului de stat, cele europene sau alte surse externe.

img23008017

img23008017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!