ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ana Revenco este noul director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

12:55 | 19.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Fosta șefă de la Interne, Ana Revenco, a fost numită astăzi de Legislativ în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, comunică MOLDPRES.

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în conformitate cu prevederile Legii privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

În perioada anilor 2021-2023, Ana Revenco a fost ministru al Afacerilor Interne. Anterior, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate.

Parlamentul a adoptat în luna iulie a acestui an Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Foto: Parlament

img23008214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!