ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi un grant de 1,9 milioane euro din partea Japoniei

13:41 | 27.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi un grant în valoare de 1,9 milioane euro din partea Japoniei. Executivul a aprobat astăzi proiectul de hotărâre pentru inițierea negocierilor dintre Republica Moldova și Japonia în vederea semnării acordului de grant privind realizarea Proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”, transmite MOLDPRES. 

Scopul Acordului este de a reduce povara fermierilor mici și mijlocii, afectați de consecințele războiului din Ucraina, prin oferirea unor soluții financiare ieftine la procurarea fertilizanților. Astfel, agricultorii vor beneficia de fertilizanți la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj. Programul va avea o acoperire națională și va aduce beneficii tuturor agricultorilor din Republica Moldova.

Proiectul va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. Instituția va elabora în comun cu partea niponă manualul operațional și procedurile cu privire la termenul contractului de vânzări în rate, procesul de distribuire a fertilizanților, cheltuielile ce urmează a fi suportate de beneficiarii finali.

Grantul va fi oferit până la data de 31 martie 2024, cu posibilitate de extindere a perioadei.

Foto simbol

img23008512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!