ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a participat la ședința de bilanț a Armatei Naționale

19:04 | 27.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în calitatea sa de Comandant Suprem al Forțelor Armate a participat astăzi la ședința de bilanț a Armatei Naționale pentru perioada ianuarie - octombrie 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, la eveniment a participat efectivul Armatei Naționale și au fost prezentate rezultatele activității Ministerului Apărării și ale altor instituții din subordinea sa. 

În adresarea sa, președintele Maia Sandu a apreciat realizările din acest an și a subliniat importanța procesului de transformare a Armatei Naționale.

„O armată bine echipată, dar prost plătită și îngrijită, nu va face față provocărilor. Pentru a reține în sistem pe cei experimentați și a pregăti cadre noi trebuie să sporim atractivitatea profesiei de militar. Susținem inițiativele legislative prin care crește calitatea vieții cadrelor militarilor și îmbunătățirea condițiilor de serviciu ale acestora”, a declarat șefa statului. 

În acest an, bugetul destinat pentru apărarea națională a fost majorat, ceea ce în combinație cu asistența generoasă externă va accelera modernizarea sectorului de apărare și, prin urmare, va contribui și la dezvoltarea social-economică.

„Fără o apărare eficientă va fi greu să obținem performanțe economice remarcabile. Investitori locali și străini caută siguranță, astăzi mai mult decât oricând. Privind astfel, alocările bugetare pentru apărare sunt o investiție în viitoarea creșterea noastră economică și prosperitatea țării noastre”, a mai punctat președintele.

Comandantul suprem a apreciat faptul că forțele armate moldovenești sunt nu doar un element esențial pentru securitatea și apărarea națională, dar și contribuie la pacea și securitatea internațională, militarii noștri fiind parte a mai multor misiuni de menținere a păcii în Europa, Africa și Orientul Mijlociu. 

Foto: Președinție

img23008538

img23008538

img23008538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!