ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Decizia privind blocarea portalurilor web „face parte din răspunsurile autorităților de a proteja statul și democrația”

14:09 | 30.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Decizia privind blocarea mai multor portaluri web „face parte din răspunsurile autorităților Republica Moldova de a proteja statul și democrația”. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Maia Sandu, după ce Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a cerut blocarea activității a 31 de portaluri web, informează MOLDPRES.

Șefa statului Maia Sandu a subliniat că „decizia face parte din răspunsurile autorităților Republica Moldova de a proteja statul și democrația de încercările de interferență din partea Federației Ruse în procesul electoral din țara noastră”.

Directorul SIS, Alexandru Musteață, a solicitat astăzi blocarea activității a 31 de portaluri web, dintre care 21 gestionate direct din Rusia și a șase canale de televiziune. Șeful SIS a specificat că „în ultimele luni se observă o intensificare a atacurilor informaționale și o creștere a riscurilor asupra securității naționale, acestea având o creștere exponențială, în special, în perioada electorală”.  

img23008591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!