ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Competiția Moldova Eco Energetică, ediția 2023. AEE a lansat etapa de colectare a dosarelor

16:20 | 30.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Instituțiile publice și autoritățile publice locale de nivelul I și II care au implementat proiecte de eficiență energetică și valorificare a surselor de energie regenerabile pot depune dosarele de participare la Competiția Moldova Eco Energetică ediția 2023. Concursul a fost lansat astăzi de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE). Actele pot fi depuse până la 22 noiembrie curent, transmite MOLDPRES. 

Ediția din acest an a competiției este dedicată sectorului public și urmărește identificarea și aprecierea celor mai de succes proiecte implementate în sectorul public. Toți participanții vor concura la o singură categorie numită generic „Rolul exemplar al sectorului public în promovarea eficienței energetice și energiei regenerabile”. 

La competiție se pot înscrie instituții publice, instituții educaționale, culturale, sociale și medicale, dar și autoritățile publice locale de nivelul I și II. Acestea vor concura la patru nominalizări: Cel mai bun proiect de eficiență energetică în clădiri publice; Cel mai bun proiect de producere a energie electrice regenerabile în clădiri publice; Cel mai bun proiect de producere a energiei termice regenerabile; Cel mai bun proiect de eficiență energetică in domeniul iluminat stradal.

Pentru a participa la competiție, doritorii trebuie să depună un formular semnat electronic la poșta electronică a AEE: [email protected]. Participanții pot depune unul sau mai multe proiecte. Același proiect nu poate fi înscris în mai multe categorii concomitent.

La competiție se vor considera eligibile proiectele date în exploatare în perioada 1 ianuarie 2021 - 1 decembrie 2023 și care nu au participat la edițiile precedente ale Competiției Moldova Eco Energetică.

Câștigătorii vor fi anunțați la Gala Moldova Eco Energetiсă ediția 2023, care se va desfășura pe 15 decembrie.

Foto: AEE

img23008599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!