ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, în dialog cu o delegație a Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului

18:45 | 31.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a primit în vizită la Guvern o delegație a misiunii de observare a alegerilor locale din 5 noiembrie a Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), condusă de Corien Jonker, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, pe agenda discuțiilor s-au regăsit subiecte de actualitate, cum ar fi securitatea regională afectată de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, acțiunile autorităților pentru combaterea amenințărilor hibride menite să perturbeze procesele democratice, dar și crearea unui echilibru între asigurarea securității țării și necesitățile societății. 

„În ultimii ani, Republica Moldova se confruntă cu numeroase provocări de securitate interne și externe. Astăzi avem pace și suntem capabili să facem față amenințărilor hibride, datorită profesionalismului instituțiilor statului. Vă îndemn să analizați în perspectivă ceea ce se întâmplă în toate regiunile țării”, a evidențiat prim-ministrul Dorin Recean.

Misiunea OSCE/ODIHR va evalua alegerile locale sub aspectul respectării angajamentelor OSCE și altor obligațiuni și standarde internaționale pentru alegeri democratice, precum și a legislației naționale.

Foto: Guvern

img23008646

img23008646

img23008646

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!