ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Două persoane din nordul țării au predat poliției banii primiți în schimbul voturilor la alegerile locale generale

16:47 | 01.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Două persoane dintr-o localitate din nordul țării au predat astăzi benevol poliției mijloace bănești primite în schimbul voturilor care urmau a fi exprimate la alegerile locale generale, în favoarea unui partid politic, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), bărbatul și femeia au venit la sediul poliției și au declarat că au primit câte 1000 de lei (circa 50 de euro) de la reprezentanții unui partid politic pentru a vota în favoarea acestuia la alegeri.

„Aceștia declară că s-au adresat benevol poliției fiindcă au conștientizat caracterul ilicit al faptei și au decis să predea banii, pentru a nu deveni subiecți ai răspunderii penale”, a precizat IGP.

Conform Codului Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în sumă de la 37 500 de lei până la 57 500 de lei sau cu închisoare de la unu până la 5 ani, aplicată persoanei fizice. 

În acest context, IGP îndeamnă toți cetățenii să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte toate măsurile și restricțiile stabilite de actele normative în timpul alegerilor locale.

img23008688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!