ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a primit un lot de echipament din partea SUA

11:36 | 02.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a recepționat astăzi un lot de echipament necesar acțiunilor de prevenire și comunicare cu publicul donat de Ambasada SUA, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de recepționare a echipamentului au fost prezenți șeful IGSU Alexandru Oprea, atașatul de presă în cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, Susan Stancampiano Fortnam, și directorul executiv a Asociației Transparency International-Moldova, Lilia Zaharia Cravcenco.

Șeful Inspectoratului a mulțumit partenerilor americani pentru suportul oferit și a menționat că bunurile primite sunt destinate pentru consolidarea eforturilor de prevenție și sensibilizare publică, dar și pentru completarea nivelului de dotare a pompierilor și salvatorilor. Mai mult, oficialul a subliniat că orice investiție în domeniul prevenirii diminuează vulnerabilitățile țării, dar și contribuie pozitiv la micșorarea indicatorilor de pierderi umane.

Atașatul de presă în cadrul Ambasadei SUA, Susan Stancampiano Fortnam a subliniat importanța dotării cu instrumente și echipament specializat a direcțiilor responsabile de informarea populației privind măsurile de prevenire a riscurilor, precum și asigurarea comunicării eficiente a instituției cu publicul. Oficialul a menționat că sprijinul Ambasadei SUA va spori eficacitatea informării cetățenilor despre misiunile salvatorilor și pompierilor, dar și acțiunilor de prevenire a riscurilor și situațiilor excepționale.

De asemenea, cu suportul SUA, 25 angajați din subdiviziunile teritoriale ale IGSU au participat la un atelier de lucru, cu tematica: „Comunicare cu jurnaliștii: provocări și soluții”. În cadrul instruirii, aceștia au deprins noi competențe în domeniul comunicării cu presa, formularea mesajelor clare în fața camerelor de luat vederi, dar și au fost informați despre rolul jurnaliștilor care transmit publicului mesajul lor.

Valoarea totală a echipamentului donat este de 22 de mii de dolari SUA.

img23008708

img23008708

img23008708

img23008708

img23008708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!