ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate grădinițele din capitală vor fi conectate la căldură

16:16 | 06.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Circa 60 de grădinițe din Chișinău au fost conectate la agentul termic la finele săptămânii trecute. Totodată, până la sfârșitul zilei de astăzi, toate grădinițele din capitală urmează să beneficieze de căldură, informează MOLDPRES.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, șefa adjunctă a Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei, a specificat că, până în prezent, agentul termic a fost livrat la 18 grădinițe de la Ciocana, 23 de grădinițe din sectorul Centru, 18 grădinițe din sectorul Buiucani.

„Astăzi, alte 40 de instituții preșcolare urmează să fie asigurate cu căldură, dintre care șase la Buiucani, 19 în sectorul Botanica și 15 la Râșcani. Instituțiile de învățământ primar și secundar, care au grupe de grădiniță, vor primi căldură atunci când vor fi conectate și instituțiile de învățământ general, în funcție de temperaturile care se vor înregistra în următoarea perioadă”, a spus Viorica Negrei.

De asemenea, municipalitatea a anunțat că nicio instituție medico-sanitară publică nu a fost conectată la agentul termic, însă acestea sunt pregătite pentru a beneficia de căldură. Totodată, administrația spitalelor folosește, la solicitare, resurse alternative de încălzire. 

img23008887

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!