ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 300 de vinuri produse de vinificatorii moldoveni au fost înscrise la concursul național „Vinul Moldovei”

12:35 | 08.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Aproximativ 300 de vinuri produse de vinificatorii moldoveni au fost înscrise pentru a fi evaluate de un juriu specializat la cea de-a doua ediție a concursului național „Vinul Moldovei”. Astfel, cele 60 de companii vinicole reunite sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” au șanse ca produsele lor să fie incluse în ghidul specializat, elaborat la încheierea competiției, care va fi utilizat pentru promovarea și poziționarea pe piața locală și internațională, transmite MOLDPRES.

Cea de-a doua ediție a Concursului național „Vinul Moldovei” va avea loc pe 9 și 10 noiembrie și va fi organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală. 

Din juriul concursului fac parte 30 de experți străini și locali, care vor evalua calitățile organoleptice ale Vinului Moldovei, în conformitate cu regulile competițiilor internaționale de profil ale Organizației Internațională a Viei și Vinului. 

Competiția va acorda atenție specială vinurilor din soiuri indigene, din soiuri noi de selecție moldovenească, vinurilor obținute prin asamblarea acestora cu cele din soiuri europene, dar și băuturilor spirtoase de origine vitivinicolă.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Vernisajului Vinului, ediția de iarnă.

img23008952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!