ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 2024, antreprenorii vor depune cu 15 rapoarte mai puțin

13:52 | 08.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Din anul 2024, antreprenorii vor depune cu 15 rapoarte mai puțin, economisind astfel 684 mii de ore de muncă și reducând costurile administrative. Cele mai multe rapoarte se vor optimiza pentru companiile din domeniul agricol, industriei și energeticii, transmite MOLDPRES.

Astfel, se elimină în total 15 rapoarte (11 rapoarte pentru BNS și patru pentru SFS), alte nouă vor fi digitalizate, iar 14 optimizate, reducându-se conținutul sau numărul de antreprenori care trebuie să-l raporteze, potrivit USAID.

În prezent, antreprenorii trebuie să depună un total de 92 rapoarte fiscale și statistice (59 la BNS și 33 la SFS). Or, simplificarea poverii de raportare este o acțiune-cheie în combaterea economiei informale și includerea cât mai multor antreprenori în circuitul economic oficial.

Această reformă se datorează efortului comun depus de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, Biroul Național de Statistică (BNS) și Serviciul Fiscal de Stat (SFS), cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Moldova, acordat prin intermediul Programului MISRA.

 

img23008965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!