ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Pe 19 noiembrie curent va avea loc votarea repetată în opt localități din țară

17:09 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Pe 19 noiembrie curent va avea loc votarea repetată în opt localități din țară. Decizia a fost aprobată astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, este vorba de alegerea primarului satului Cunicea și Consiliul sătesc Cunicea, raionul Florești; a primarului comunei Nicolaevca și Consiliul comunal Nicolaevca, raionul Florești; a primarului satului Sămănanca și Consiliul sătesc Sămănanca, raionul Orhei; primarul satului Aluatu și Consiliul sătesc Aluatu, raionul Taraclia; primarul comunei Salcia și Consiliul comunal Salcia, raionul Taraclia; Consiliul sătesc Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia; primarul satului Chirsova și Consiliul sătesc Chirsova, UTA Găgăuzia; Consiliul sătesc Cotovscoe, UTA Găgăuzia.

Decizia vine după ce, în aceste localități, la alegerile locale generale au participat mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În conformitate cu prevederile Codului electoral, alegerile sunt considerate nevalabile în anumite circumscripții dacă la ele au participat mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

În aceste condiții, Comisia a dispus organizarea, pe 19 noiembrie, a votării repetate pentru alegerea primarilor și a consilierilor locali în aceste unitățile administrativ-teritoriale.

Votarea repetată se va efectua în baza acelorași liste electorale și aceleași consilii și birouri electorale.

img23008999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!