ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

38 de salvatori și 8 unități de tehnică au intervenit la Bălți pentru a lichida un incendiu

10:40 | 13.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 38 de salvatori și pompieri, tehnică a forțelor armate, dar și agenți economici din zonă au fost implicați ieri la lichidarea unui incendiu la Bălți, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, o suprafață de peste 1300 de metri pătrați a fost salvată de pompieri, ca urmare a intervenției acestora la lichidarea incendiului izbucnit în după-amiaza zilei de 12 noiembrie, într-o clădire a fostei fabrici de cărămidă din municipiul Bălți.

Conform sursei citate, echipajele de salvatori și pompieri au format 3 sectoare de luptă cu focul. Astfel, în misiunea de localizare și lichidare a incendiului au fost antrenate 8 unități de tehnică, cu un efectiv de 38 de angajați. Totodată, pentru eficacitatea intervenției, IGSU a atras forțe suplimentare din afara subdiviziunilor, din raionul Florești și Sângerei, 2 agenți economici, dar și forțele armatei. Echipele implicate au reușit localizarea incendiului către ora 17:29 și lichidarea completă la ora 18:37. În urma incendiului a fost afectată o suprafață de circa 180 de metri pătrați de deșeuri din masă plastică, geamuri și uși din PVC. Victime nu au fost raportate.

În urma cercetării statice și dinamice efectuate la locul incendiului, au fost înlăturate ipotezele cu referire la izbucnirea lui din surse interioare, întrucât clădirea nu dispune de surse termice și electrice. Astfel, s-a ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a incendiului ține de sursa de aprindere din exterior.

img23009105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!