ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează o săptămână instabilă termic

16:30 | 13.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Toamna intră în forţă, cu o scădere treptată a temperaturilor, prognozată în această săptămână de meteorologi, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), „toamna de aur”, cu temperaturi generoase şi soare, stabilită până în prezent, va ceda din poziţii, începând de marţi, 14 noiembrie, când valorile termice, în medie pe ţară, vor coborî până 13 la grade Celsius, ziua, şi vor oscila în jur de 0 grade, noaptea.

Această tendinţă se va menţine şi în următoarele zile, iar vineri şi sâmbătă, se aşteaptă maxime zilnice de 10 grade. Vremea rece va fi determinată de cer variabil, pe alocuri cu soare, fie şi "cu dinţi", fără precipitaţii esenţiale, izolat ploi uşoare, de scurtă durată.

Medicii atenţionează persoanele meteosensibile, mai ales cele cu maladii cronice, că o deviere bruscă termică în jur de până la 5-10 grade le poate afecta starea de sănătate. Or, pentru a evita unele probleme în acest sens este bine ca acestea să fie mai prudente la regim şi să respecte mai strict indicaţiile obişnuite medicale.

img23009128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!