ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe servicii prestate de ANTA au fost complet digitalizate

13:36 | 14.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunţat astăzi operatorii de transport rutier că procesul de solicitare, prelucrare și eliberare a autorizațiilor speciale de transport (AST) și a actelor de coordonare a traseelor pentru mărfurile periculoase (ACT) este complet digitalizat. Acesta a fost realizat în contextul digitalizării și perfecționării continue a serviciilor publice prestate de Agenție, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prima etapă a implementării s-a renunțat la depunerea cererii pe suport de hârtie, însă documentele oricum urmau să fie imprimate și transmise către ASD (Administrația de Stat a Drumurilor) și INSP (Inspectoratul Național de Securitate Publică) pentru coordonare, aprobare, semnare olografică, după care scanate și transmise repetat Agenției. „Pentru moment, procesul este unul complet digitalizat, începând de la depunerea cererii și până la emiterea actului permisiv în format electronic către solicitant – operatorului de transport rutier rezident sau nerezident”, explică ANTA.

Beneficiarii serviciilor ANTA vor dispune de noi posibilități în utilizarea cabinetului personal din SIA „e-Autorizație Transport” datorită noului modul, care include și notificarea începerii utilizării actului permisiv, fapt ce va conduce la facilitarea procesului de eliberare a documentelor. „Totodată, anunțăm operatorii de transport rutier despre obligativitatea informării Agenției referitor la data și ora inițierii operațiuni de transport pentru aprobarea Regulamentului cu privire la efectuarea pe drumurile publice a transporturilor rutiere cu depășirea masei totale, a maselor pe axe și/sau a dimensiunilor maxime admise”, rezumă Agenția Națională Transport Auto.

img23009150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!