ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele pot solicita la Centrul de Apel informații despre organizarea alegerilor

09:48 | 18.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Persoanele cu drept de vot pot solicita la Centrul de Apel informații despre organizarea turului doi al alegerilor locale generale și alegerilor repetate desfășurate în unele localități din țară. Acestea pot telefona la numărul unic (+373) 22 880101, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), alegătorii pot afla date cu privire la arondarea la secții de votare, procedura de vot, actele în baza cărora pot vota, informații privind domiciliul sau reședința într-o unitate administrativ-teritorială etc.

De asemenea, în perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda asistenţa necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităţilor publice locale, dar şi membrilor organelor electorale inferioare pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

Totodată, CEC a atenționat că, prin intermediul Centrului de Apel, nu pot fi depuse contestații.

Linia de informare a Centrului de Apel funcționează între orele 8.00-17.00, iar în zilele de 19-21 noiembrie curent, programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a țării. Acesta va funcționa până pe 21 noiembrie curent.

img23009279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!