ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile şi protestatarii agricoli se întrunesc pentru negocieri

12:32 | 24.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a anunţat astăzi într-un briefing că, începând cu ora 13.00, autorităţile se vor întruni cu protestatarii din centrul capitalei, pentru a găsi soluţii rezonabile pentru situaţia creată, transmite MOLDPRES.

„În Piaţa Marii Adunări Naţionale  din centrul capitalei este în derulare  un protest al agricultorilor care arată că în sector mai sunt probleme. La ora 13.00, ne așezăm la masa de negocieri pentru a găsi soluţiile rezonabile pentru depăşirea problemelor, cum am făcut şi cu alte asociaţii din ramură”, a declarat Vladimir Bolea.

Mai mulți agricultori au venit ieri cu tractoarele în centrul capitalei pentru a lua parte la o acțiune de protest, organizată de Asociația Forța Fermierilor și Federația Națională a Fermierilor. Participanții la acțiune s-au arătat nemulțumiți de situația din domeniul agricol. Totodată, agricultorii au solicitat sprijinul autorităților pentru identificarea soluțiilor la problemele lor. În cadrul manifestărilor, poliţia a atestat mai multe acte de violenţă şi agresiune. 

img23009513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!