ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul pentru aplicarea la concursul de Burse de merit pentru elevii și studenții de etnie romă a fost extins

15:04 | 27.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Agenția Relații Interetnice a anunțat astăzi că a extins până pe 10 decembrie termenul pentru aplicare la concursul de Burse de merit pentru elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, la concurs se pot înscrie candidați cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care nu beneficiază de burse acordate din bugetul de stat.

„În vederea participării la concurs, candidatul va prezenta un dosar care va include: scrisoare de intenție; cererea de participare la concurs; copia actului de identitate; confirmarea din partea instituției de învățământ că este elev sau student și nu beneficiază de burse acordate din bugetul de stat; dovada că este de etnie romă, confirmată prin certificatul de naștere al candidatului/certificatul de naștere al unui părinte/scrisoarea de recomandare din partea unei autorități publice locale/scrisoarea de recomandare din partea mediatorului comunitar/scrisoarea de recomandare din partea unei organizații etnoculturale rome acreditate pe lângă Agenția Relații Interetnice; acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal”, indică sursa citată.

Regulamentul cu privire la modul şi condiţiile de acordare a burselor de merit pentru elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior poate fi descărcat aici: https://bit.ly/3u9s0Jv

img23009593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!