ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

361 de școli și-au sistat activitatea din cauza intemperiei

16:25 | 27.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Din cauza ninsorilor abundente de duminică și a condițiilor meteo nefavorabile, 361 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal și-au suspendat activitatea, ca urmare a deciziilor adoptate de autoritățile publice locale, transmite MOLDPRES. 

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării (MEC), cele mai multe dintre acestea - 151, sunt din municipiul Chișinău. La Anenii Noi au rămas închise astăzi 27 de școli, Ștefan Vodă - 26, UTA Găgăuzia - 35, Căușeni - 19, Taraclia - 17, Cantemir - 16, Leova - 13, Ialoveni și Rezina - câte 10, Cahul - 9, Basarabeasca - 8, Criuleni, Dubăsari și Orhei - câte 5, Cimișlia - 3 și Hâncești - 2.

Alte 20 de școli au desfășurat lecțiile în regim online. În același timp, în cinci școli procesul didactic s-a desfășurat mixt, dat fiind faptul că unii elevi nu s-au putut deplasa cu transportul școlar, aceștia fiind conectați la ore online.

În total, în instituțiile care și-au sistat astăzi activitatea studiază un număr de peste 150 de mii de copii. Alți 3866 de copii au participat online la procesul educațional.

Modul și orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate în comun cu administrația instituțiilor de învățământ.

MEC va monitoriza activitatea instituțiilor în următoarele zile și va veni cu informații suplimentare. 

În total, în Republica Moldova activează 1203 instituții de învățământ general.

img23009598

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!